zondag 2 februari 2014
Appelcrumble met honing
Een heerlijk recept voor als je binnen een uurtje een heerlijk nagerecht op tafel moet hebben, of als je zin hebt in iets lekkers, de appels eigenlijk op moeten, maar teveel om nog zo op te eten. Dan is dit recept echt een aanrader. Heerlijke appelcrumble met honing.
Ingrediënten:
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram plantaardige boter
100 gram suiker
100 gram havermout
50 gram fijngehakte amandelen
1 kg appels
3 eetlepels honing
1 theelepel kaneel
Recept:
Verwarm de oven voor op 200 graden,
Meng het meel, de boter, suiker, havermout en amandelen tot er een kruimelig deeg ontstaat. Schil de appels en snij in blokjes. Meng met de honing en de kaneel en schep in een ovenschaal.
Verdeel de kruimels erover.
Bak de crumble in 35 minuten bruin. Heerlijk met een bolletjes vanille-ijs.
Labels:
appels,
dessert,
havermout,
honing,
koemelkvrij
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten