zaterdag 2 februari 2013

Zandkoekjes

 

Samen met onze Tom koekjes gebakken. Een simpel receptje, maar plezier verzekerd! Hij was zo trots dat hij mee koekjes mocht maken! Stiekem wat van het beslag snoepen, en ondertussen kwamen er niet veel vormpjes uit zijn handen want wat mama deed was wel erg interessant. Dus heb ik uiteindelijk alles nog zelf gedaan.

Photobucket

Het deeg was al wat donkerder doordat ik bruine basterdsuiker heb gebruikt, daarnaast heb ik door een gedeelte van het deeg ook nog een aantal theelepels cacao gemengt.
Helaas is onze oven niet meer alles, (hij is al meer dan 20 jaar oud) dus bakt hij niet meer helemaal zoals je zou verwachten. Deze keer hadden de koekjes er iets te lang ingezeten volgens het recept, omdat ze normaal dan nog langer niet gaar waren. Echter nu waren ze weer veel te bruin geworden en waren we weer net op tijd om ze eruit te halen. Sparen dus voor een nieuwe oven dan maar...

Photobucket
Photobucket
Photobucket

 

Zandkoekjes

Ingredienten voor 15-20 stuks

250 gram bloem
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker of het merg van 1 vanillestokje
1 ei
125 gram roomboter of plantaardige boter (voor een koemelkvrije variant)

Recept:

Meng de bloem, vanillesuiker/merg, ei en boter in een kom tot een deeg. Rol het deeeg uit tot een dikte van 1 cm. Strooi wat bloem op het werkblad, zodat de zandkoekjes niet blijven plakken. Snijd de koekjes uit met een vormpje. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de zandkoekjes 15 minuten in een oven op 200 C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...