zondag 23 februari 2014

Havermout-abrikozenmuffins

 
Een heel weekend gasten in huis. Ze kwamen voor de motorcross van vandaag. De offroadrit in Eindhoven. Dus dat werd iets lekkers maken om op tafel te zetten.
Een snel recept dat heerlijk smaakt bij de brunch of lunch maar ook prima is als tussendoortje bij de thee. Lekker om te besmeren met abrikozenjam! En je hebt ze binnen een klein uurtje op tafel staan met wat goede voorbereiding.


Ingrediënten:

80 gram havermout
100 gram gedroogde abrikozen, geweld en in kleine stukjes gesneden
250 ml sojamelk, warm
125 gram gesmolten boter
100 gram honing
2 eieren
2 tl bakpoeder
8 gram vanillesuiker
snufje zout

Recept:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Roer de havermout door de warme melk en laat het mengsel even rusten tot de havermout zacht en papperig is.
Roer met de mixer de honing, gesmolten boter en de eieren tot een romig mengsel.
Zeef de meel, bakpoeder en vanillesuiker met het zout boven een kom en meng doorelkaar. Mix door het botermengsel en meng de havermoutpap erdoorheen.
Schep in muffinvorm en bak in 20-25 minuten.

1 opmerking:

  1. Zeef de meel... maar er staat geen bloem / meel bij de ingrediënten! Hoeveel moet dat dan zijn?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...