donderdag 10 januari 2013

Hazelnootschuimgebakjes

Voor de verjaardag van mijn dochtertje heb ik enkele maanden geleden allemaal verschillende gebakjes gemaakt. Kleine appeltaartjes, perenvlaaitjes, hazelnootschuimgebakjes en een grote slagroomtaart. De hazelnootschuimgebakjes waren een beetje een eigen creatie van twee verschillende recepten, maar ze vielen goed in de smaak bij de visite en zijn ook zeker voor herhaling vatbaar.
De gebakjes bestaan uit twee schuimpjes die in de chocolade gedoopt zijn, met daar tussenin een heerlijke hazelnoot crème.

Photobucket
Schuimpjes

Ingrediënten

3 eiwitten
150 gr suiker, basterdsuiker of suikerbakkerspoeder.

Hulpmiddelen

Schone kom
Handmixer (keukenmixer)
Spatel
Spuitzak
50 gram pure chocolade

Hazelnoot crème

100 gram boter
1 dl melk
20 gram bloem
Hazelnootpasta (nutella) naar smaak

Bereidingswijze schuim

Oven voorverwarmen op 100 C en bekleed een bakplaten met bakpapier. Klop de eiwitten met de mixer in de kom stijf. Klop 25g suiker erdoor en zorg dat het mengsel stijf blijft. Voeg geleidelijk de rest van de suiker toe, ongeveer een eetlepel per keer en blijf goed kloppen. Schep het mengsel in een spuitzak met een ronde spuitmond. Spuit mooie rondjes op de bakplaat.
Droog ze 1 á 1,5 uur. Hoe langer ze drogen, hoe beter de binnenkant droog is. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Hazelnootcrème

Kook een papje van de melk en bloem
Laat dit iets afkoelen
Roer de boter zacht met een mixer
Voeg de afgekoelde papje in gedeeltes erdoor blijf kloppen tot de crème koud en luchtig is
voeg suiker naar smaak toe. Enkele eetlepels hazelnootpasta toe die je van te voren even zacht geklopt hebt. Meng het goed door elkaar tot een gladde crème ontstaat. Doe de crème in een spuitzak met een rond spuitmondje.
 
Smelt 50 gram pure chocolade au bain-marie en dip de onderkanten van de schuimpjes in de gesmolten chocolade. Als ze goed gedroogd zijn spuit je een beetje crème op het schuimpje en plak je het andere schuimpje ertegen aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...