zaterdag 6 april 2013

Appelcupcakes


Mijn broer was van de week jarig, en omdat te vieren heb ik een taart en cup cakes voor hem gebakken. Omdat ze bij ons thuis allemaal dol zijn op appeltaart en slagroomgebak, was de keuze snel gemaakt. Appelcupcakes en een slagroomtaart natuurlijk.


Ingrediënten:
125 gram boter
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram suiker
2 el melk (sojamelk of water kan ook)
2 eieren
het merg van 1 vanillestokje
2 appels (elstar)
1 tl kaneel
2 el bruine suiker


Recept:
Mix de boter tot die romig is, voeg de suiker, de meel, de eieren, de melk en het merg van 1 vanillestokje toe en mix tot een glad beslag. Doe het beslag in een spuitzak en vul de cup cakevormpjes.
Schil de appels en snij ze in kleine blokjes. Meng de kaneel en de bruine suiker erdoorheen. Doe op elk cup cakeje een schepje appel. Bak de cakejes op 175 graden ongeveer 20/25 minuten tot ze bruin en gaar zijn. Je kunt dit testen met een satéprikker, komt deze er schoon uit, mogen de cakejes uit de oven.
Lekker met een toef slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...