zaterdag 13 april 2013

SlagroomcakeVoor de verjaardag van mijn broer vorige week heb ik ook nog een cake gebakken, die ik gevuld heb met een slagroomvulling. Hij is vaster dan de normale slagroomtaart, maar het is nog steeds erg lekker!

Voor het cakebeslag:
150 gram cakemeel
150 gram suiker
5 eieren
2 el water
snufje zout

Voor de vulling:
3 el aardbeienjam
250 gram mascarpone
500 ml slagroom
3 el suiker (of meer als je dat lekker vindt)
nougatine
5 el kokosschaafsel

Vet een vorm van 22 cm in, leg bakpapier op de bodem en vet in.
Mix de cakemeel, de suiker en het zout bij elkaar. Splits de eieren.
Klop de eiwitten stijf. Meng de eidooiers met twee eetlepels water en het meelmengsel. Wanneer dit goed gemengd is, schep je er voorzichtig de eiwitten doorheen tot een egaal beslag. Snel werken zorgt ervoor dat de luchtigheid behouden blijft.
Doe het beslag in de vorm en bak het 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Als de cake mooi gerezen en bruin is, haal je hem uit de oven, laat hem even afkoelen, kieper hem om op een schaal en haal de vorm eraf. Laat het nu goed afkoelen voordat je de vulling erin gaat doen.


Klop de slagroom stijf en meng de mascarpone erdoorheen tot deze goed gemengd is.
Snij de cake in drie├źn. Smeer de aardbeienjam op de onderste laag, smeer daarop een dun laagjes room, leg de eerste cake plak er weer op, smeer hierop de room, bestrooi royaal met de kokos. Leg de laatste plak erop.
Besmeer de zij en bovenkanten van de cake met het slagroommengsel. Zet de zijkanten aan met de nougatine, spuit toefjes op de bovenkant, strooi chocoladeschaafsel in het midden van de taart. Versier met stukjes fruit en chocolaatjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...