woensdag 29 januari 2014

Zandkoekjes (2)Samen met de kindjes koekjes gebakken. ik blijf me er dan elke keer weer over verbazen hoe andere moeders dat dan doen. De moeders met van die mooie foto's op het internet met schone kindjes en nette tafels en perfecte koekjes.
Hier is het meer een slagveld. Kindjes die niet van het deeg af kunnen blijven, en er telkens kleine beetjes vanaf snoepen. Of zelfs het hele nog af te bakken koekje in hun handje op frommelen en naar hun mondje brengen. Hun kleren en handen vol met bloem, die ook nog even geproefd moet worden. En als ze dan eindelijk toch nog wat vormpjes uitgestoken hebben het geduld niet hebben om te wachten opdat de koekjes gebakken en afgekoeld in de koektrommel zitten.
En toch blijft het elke keer weer een avontuur op zich. En al helemaal als ook papa nog mee komt helpen om het deeg uit te rollen. De stralende snoetjes als de koekjes dan klaar zijn en gegeten mogen worden zijn onbeschrijfelijk! Daar doe je het toch allemaal voor!


Ingrediënten:
  • 125 g zachte boter
  • 75 g poedersuiker
  • 2 tl vanillesuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 135 g bloem
  • 1 el cacaopoeder 
Recept:
 
Kneed de boter, poedersuiker, vanillesuiker, zout en bloem tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 2 helften en kneed door één deel het cacaopoeder. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Bestuif het aanrecht met bloem en rol de twee soorten deeg uit tot een plak van circa 4 millimeter dik. Steek figuurtjes uit naar wens. Leg de figuurtjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar.     
 
Bron: Rudolph van Veen                   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...