dinsdag 28 januari 2014

Boerenappel-rozijnentaart



Hier in huis hebben we een man die alleen houdt van appeltaart. En dan geen appelcake, appeltaart met nootjes of rozijntjes of welke andere toevoeging dan ook. Nee gewoon appeltaart. En dan het liefste die moeders maakte. Nou maakte moeders altijd gewoon appeltaart van een pakje, maar dat is me toch echt te simpel. Ik maak hem liever zelf.
En om niet elke keer maar weer dezelfde appeltaart te hoeven maken, ik hou van variatie, ben ik toch op zoek gegaan naar andere soorten van appelgebak. Helaas meneer blijft volharde in zijn ouderwetse appeltaart.
Vandaag toch maar weer een poging gewaagd voor een ander recept wat mij erg lekker leek.



Ingrediƫnten:

175 gram zachte boter (voor koemelk vrije cake vervangen door plantaardige boter bv. Wajang)
175 gram lichtbruine suiker
3 eieren
225 gram zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
2 tl koekkruiden
350 gram moesappels (geschild, klokhuizen verwijderd en in blokjes)
175 gram sultanarozijnen (gele rozijnen)
75 ml (soja) melk
2 el rietsuiker


Recept:

1. Verwarm de oven voor op 160 C. Vet een ronde, diepe bakvorm met een diameter van 20 centimeter in en bekleed met bakpapier.

2. Doe de boter en suiker in een grote kom en klop licht en romig. Klop de eieren erdoor. Zeef de meel, bakpoeder en de koekkruiden erboven en blijf kloppen tot alles goed is opgenomen.

3. Schep de appels, rozijnen en de melk erdoor, zodat er een zacht beslag ontstaat.

4. Schep het beslag in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad door de achterkant van een lepel nat te maken onder een stromende kraam.

5. Bestrooi het beslag met rietsuiker. Bak de taart 1 1/2 uur, tot hij goudbruin en stevig is. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en leg hem dan op een rooster.

Bron: Mini bijbel Taarten en Cakes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...