vrijdag 25 april 2014

Mascarponekwark met fruit en koek


Soms kom ik ineens op het idee om iets te maken met de ingrediënten die op dat moment in huis zijn. Niet altijd past dat altijd precies in een recept, maar meestal met wat creativiteit valt er altijd wel een leuke draai aan te geven. Zoals ook aan dit recept. In huis had ik alleen de mascarpone, kwark en vanille, melk en suiker, maar geen frambozen en witte chocolade. Dus heb ik er een heel eigen draai aan gegeven door er zelf tropisch fruit aan toe te voegen (blik bij gebrek aan beter) en er verse koekkruimels bij te maken. Hier vindt je het originele recept en hieronder mijn versie.
Hier viel het heel goed in de smaak! Echt een dessert om je vingers bij af te likken!



Ingrediënten:
6 personen
Mascarpone kwark:

1 vanillestokje
250 gram magere kwark
200 gram mascarpone
5 eetlepels melk
75 gram suiker
sap van een 1/2 (biologische) citroen
50 gram witte chocolade
125 gram fruit (frambozen, aardbeien of blikfruit)
Koekkruimels:
50 gr bloem
40 gr boter
25 gr suiker
Recept:

Snijd het vanillestokje in de lengte open
Schraap het merg eruit
Roer het merg, de kwark, de mascarpone, de melk en de suiker glad
Roer het citroensap erdoorheen.
Verdeel de mascarponekwark over 6 glaasjes en zet minimaal een uur weg in de koelkast.
Wrijf voor de koekkruimels de bloem, boter en suiker tot een kruimelig deeg. Spreid het deeg uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak 20 tot 30 minuten in een op 200C voor verwarmde oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze afkoelen en breek de koek eventueel in kleinere stukjes/kruimels
Doe vlak voor het serveren het fruit op de mascarponekwark en strooi de kruimels erop.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...