maandag 7 april 2014

Triochocoladehazelnoottaart met bosvruchten

 
Op zoek naar een lekker recept voor een verjaardag kwam ik ineens op het idee om meerdere recepten samen te voegen. Omdat ik nog niet eerder een chocoladetaart had gemaakt, was het even zoeken naar de juiste werkwijze, maar volgens enkele recepten zou het hakken van de chocolade in kleine stukjes al voldoende moeten zijn om een mooi bruine cake te krijgen. Helaas bleek na het bakken dat de stukjes chocolade nog steeds zichtbaar waren en van een egaal bruine kleur geen sprake was. De volgende keer smelt ik de chocolade dus eerst.  

Tijdens de verjaardag hebben we allemaal heerlijk genoten van de taart, en de stukken die over waren heeft Dirk nog meegenomen naar zijn werk. Daar viel de taart goed in de smaak.

 
Ingrediënten:
voor 10 personen
 
taart:
175 gr zachte roomboter
175 gr fijne kristalsuiker
4 grote eieren, gesplitst
115 gr pure chocolade, gesmolten
6 el melk
115 gr hazelnoten, gemalen
175 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
 
vulling en topping:
45 gr bloem
250 ml room
200 gr roomboter
100 gr witte chocolade
200 gr poedersuiker
merg van een vanillestokje
200 gr bosvruchten
100 gr melkchocolade
 
 
Recept: 
 
Taart:
1. Verwarm de oven voor op 220C. Vet een diepe, ronde bakvorm met een diameter van 20 cm in en bekleed met bakpapier.
 
2. Klop de boter en suiker licht en romig. Klop een voor een de eidooiers erdoor en voeg bij elke toevoeging een eetlepel meel toe, om te voorkomen dat het ei gaat schiften.
 
3. Spatel de gesmolten chocolade, melk en hazelnoten erdoor, tot er een glad beslag ontstaat.
 
4. Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom. Spatel ze, afgewisseld met het meel, door het mengsel.
 
5. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de oven terug naar 170C. Bak de cake circa 1 uur en 10 minuten, tot het midden terugveert als je erop drukt.
 
6. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de bakvorm en stort hem op een taartrooster. Laat hem helemaal afkoelen en verwijder het bakpapier.
 
Vulling en topping:
7. Zeef de bloem boven een kom. Meng met de slagroom en klop goed door elkaar zodat er geen klontjes ontstaan. Doe de slagroom samen met het vanillestokje in het pannetje en breng aan de kook. Blijf roeren in het pannetje tot de bloem gaar is en het mengsel dik en stevig.
Schep het mengsel op een schaal en laat afkoelen.
 
8. Klop de suiker met de boter romig. Smelt de witte chocolade en giet bij de boter. Goed blijven roeren. Klop het roombloemmengsel los en klop door het botermengsel. 
 
9. Snij de taart horizontaal doormidden. Smeer een laagje boter crème op een plak. Beleg met bosvruchten. Leg de andere plak er weer bovenop.
 
10. Smeer de taart af met de crème. Decoreer met crème, bosvruchten. Werk de rand af met gesmolten melkchocolade.  
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...