woensdag 16 juli 2014

Frisse yoghurttaart met mascarpone

 
Voor de verjaardag van mijn zoontje had ik zelf een yoghurttaart gemaakt, naar eigen recept. De taart bestaat uit een heerlijke luchtige biscuit, met daartussen een laag yoghurtmascarpone, en bovenop een heerlijke laag yoghurtmousse. Ik gebruikte Turkse yoghurt, maar volle kwark of Griekse yoghurt voldoen ook prima. De taart viel goed in de smaak bij de gasten, en zelfs mijn vriend was fan! En om hem iets lekker te laten vinden, anders dan appeltaart is toch wel een compliment!


 
 
Ingrediënten:
Biscuit:
(voor een 20 cm vorm)
90 gram bloem
90 gram maizena
6 eieren, gesplitst (kamertemperatuur)
180 gram suiker
8 gram vanillesuiker
2 el water
 
Vulling:
250 gram Turkse yoghurt
250 gram mascarpone
sap van een halve citroen
75 gram suiker
100 gram gepureerde aardbeien
2 gelatineblaadjes
 
Topping:
250 gram Turkse yoghurt
250 ml slagroom
75 gram suiker
2 blaadjes gelatine 
 
Biscuit:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 24 cm in en leg een bakpapiertje op de bodem.
Zeef en meng de bloem en maïzena in een kom. klop de eiwitten stijf met 60 gram suiker en het water. Mix in een andere kom de eigelen met de rest van de suiker tot een schuimig mengsel. Voeg de eiwitten bij de dooiers. Zeef beetje bij beetje het bloemmengsel bij de eieren en spatel dit voorzichtig door elkaar. Bak de biscuit in 40 minuten gaar.
(bron: Taarten bakken en versieren - Laura Kieft)
 
Vulling:
Meng de yoghurt met de mascarpone tot een glad mengsel. voeg de suiker en citroensap toe en roer tot het is opgenomen.
Laat 2 gelatineblaadjes weken in koud water. los op in een beetje verwarmde aardbeienpuree. Voeg de rest van de puree toe en roer tot het helemaal is opgenomen. Meng de puree door het yoghurtmengsel en zet weg in de koelkast.
 
Topping:
Klop de slagroom stijf met de suiker. Schep de yoghurt erdoorheen. Week de gelatine in een beetje koud water. Knijp uit en warm het op in een pannetje met een beetje van het yoghurtmengsel. Als het opgelost is doe je het mengsel terug bij de rest van de yoghurtmousse en roer goed door.
 
Opbouw taart:
Halveer de biscuit. Leg de onderste helft op een schaal. Giet het yoghurt-mascarponemengsel erop. Bedek met de andere biscuithelft. Schep hier de yoghurtmousse op. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Decoreer eventueel met aardbeien.
 

2 opmerkingen:

  1. ik ga dit receptje kopieren en ook eens proberen, ik gebruik gewoon verse kaas, dit ziet er echt goed uit

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...