zondag 14 april 2013

Warme champignon salade


Het was heerlijk weer vandaag. Na een hele maand maart die veel te koud aanvoelde, waren we nu eindelijk toe aan wat beter en vooral warmer weer. Vele zullen vandaag dan ook hun hart opgehaald hebben toen het zonnetje 's middags eindelijk begon te schijnen en het aangenaam was om zonder jas buiten te vertoeven.
Voor ons een goede gelegenheid om de barbecue weer voor de dag te halen, tenslotte kan het maar zo weer afgelopen zijn met het mooie weer.
Speciaal voor deze gelegenheid maar even een salade gemaakt met de ingrediƫnten die ik nog in huis had. Een warme salade, die helaas snel afgekoeld was toen hij eenmaal op tafel stond.
Deze salade kan ook heel goed als voorgerecht gegeten worden. Verdeel deze hoeveelheid dan over 4 bordjes, als maaltijdsalade kun je er ook nog gebakken bacon of spekjes aan toevoegen.


De ingrediƫnten:
1 bakje champignons
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 tomaat
1 eet rijpe avocado
75 gram rucola
100 gram cashewnoten
(eventueel 100 gram bacon of spekjes)


Recept:
Snij de champignons in plakjes. Snipper de uien en snij de teentjes knoflook in kleine stukjes.
Giet wat olie in de pan en bak hier de uien in tot ze glazig zijn, voeg de knoflook toe, (als je bacon of spekjes gebruikt kun je ze hier meebakken) bak de champignon toe en bak tot ze bruin en geslonken zijn. Snij de tomaat en de avocado in stukjes.
Maak de borden als volgt op. Verdeel de rucola over de 4 borden. Schep hierop de warme champignons, de stukjes tomaat, avocado en de cashewnoten. Lekker met warm meergranen brood met boter.
Smakelijk eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...