zaterdag 4 januari 2014

Aardappelomelet

 
Een heerlijk receptje voor als je snel iets lekkers op tafel wil zetten. Al is deze ook prima te gebruiken als tapas, ik vond het namelijk in een tapasreceptenboek.

Ingrediënten:
Hoofgerecht voor 4 personen
Tapasgerecht voor 6 tot 8 personen
 
1 kg aardappelen, geschild (ik gebruikte gekookte van de vorige dag)
2.5 dl olijfolie
5 eieren, geklutst
1 kleine uit, gepeld en grof gehakt (naar smaak)
zout
 

 
 
Bereiding:
 
Was de aardappelen en dep ze droog. Snijd de in dunne schijfjes. (als je voorgekookte pakt hoef je ze alleen nog in kleine plakjes te snijden). Kluts de eieren in een kom.
Verhit de olie in de koekenpan en voeg de aardappel en de ui toe. Breng het geheel op smaak met zout en dek de pan af. Bak de aardappelen voorzichtig, schud de pan regelmatig om aankoeken te voorkomen.
Als de aardappelen gaar zijn, laat ze dan niet knapperig worden. Schep ze om en voeg ze toe aan de geklutste eieren. Roer alles goed door elkaar, zodat de aardappelen volledig bedekt worden met ei. voeg zout toe.
Verhit circa 15 ml (1 eetlepel) van de olie. Doe het ei-aardappelmengsel terug in de pan en bak een paarminuten tot een kant goudbruin van kleur is. Leg een bord klaar dat een iets groteren diameter heeft dan de pan. Laat de omelet voorzichtig op het bord glijden, met de goudbruine kant naar beneden, en laat hem dan weer terug in de pan glijden, met de goudbruine kant naar boven. Bak de omelet tot hij stevig is.
De omelet moet circa 4 cm dik zijn. Snijd hem in kwarten als je hem als maaltijd wilt eten.
Heerlijk met een verse salade.
Snijd hem in vierkantjes om hem te serveren als tapas.
 

 

1 opmerking:

  1. njammie, da's eens wat anders dan een gewone gekookte patat! :-))

    dankjewel voor dit recept met de heerlijke foto's erbij, mickey!! : -))

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...