zondag 16 juni 2013

Bitterkoekjespudding


Een heerlijk recept uit grootmoederstijd. Ik weet nog goed dat oma dit altijd maakte als we bij hun op visite waren. Standaard maakte ze dan verse zondagse soep, gebakken aardappeltjes en koekjespudding. Heerlijk, ik kan me nog herinneren hoe ik daar als klein meisje van 5 van zat te smullen aan het kleine tafeltje in de keuken waar het eigenlijk te klein was om met zijn allen tegelijk aan tafel te kunnen zitten, zodat we in groepjes gingen. Een ouderwets ingericht keukentje, met een oud koffiemolentje, aardewerk blikken met een blauwe print erop op een rijtje op een plankje, de geur van vers gezette koffie als je binnen kwam.
Pas moest ik er weer ineens aan denken, aan vroeger, in dat keukentje, toen ik een pak griesmeel kocht en bitterkoekjes vond in het koekschap.
Thuis meteen aan de slag gegaan. Het is niet helemaal hetzelfde geworden als die ouderwetse pudding van vroeger, maar we hebben er heerlijk van gesmuld!


Ingrediƫnten:

100 gram griesmeel vanille
1 liter (soja) melk
75 gram suiker
150 bitterkoekjes


 Recept:

Breng de melk aan de kook en roer er langzaam de griesmeel en de suiker doorheen. Laat het mengsel als het goed gemengd is nog 3 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg er op het eind de bitterkoekjes bij en schep deze goed door de pudding. Spoel een puddingvorm om met koud water (bij gebrek daaraan heb ik een springvorm gebruikt), en giet hier de pudding in. Laat de pudding 3 uur opstijven in de koeling. Om velvorming te voorkomen leg een stuk huishuidfolie over de bovenkant of bestrooi het met suiker.
Stort de pudding op een schaal en serveer!

 
 

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...