woensdag 16 oktober 2013

AppelcrumbleHerfstvakantie voor onze Tom, en tijd om samen wat te kokkerellen in de keuken. Tom vindt het heerlijk om mama te helpen, maar vooral om alles even voor te proeven.
Tijdens dit recept mocht hij de stukjes appel in de schaal leggen, een stukje in de schaal, een stukje in de mond, tot de schaal vol lag met 3,5 appel, de rest zat in zijn buikje. Ook met het maken van de kruimels ging werkelijk alles naar zijn mondje, het meel, de havermout, de suiker. Elke structuur liet hij door zijn handjes glijden, het deeg knedend, tot het samen kruimels vormde onder zijn vingertjes.
Bij het avondeten kwam de nog hete schaal appelcrumble, net uit de oven, op tafel. En nu zit er nog maar een portie in, dat zegt genoeg!


  

Het recept haalde ik uit de toetjeskalender, en ik heb daar nog een beetje een eigen draai aan gegeven.

Ingrediƫnten:
2 el basterdsuiker
sap van 1/2 citroen
1 el kaneel
4 grote appels (jonagold)

voor het kruimeldeeg:
120 gr boter
50 gram suiker
80 gram havermout
120 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout

De oven voorverwarmen op 200.  Vorm/ schaal invetten. De appels schillen en in plakjes snijden. Mengen met de suiker, kaneel en het citroensap. Schep ze in de vorm/schaal.
Kneed van de boter, suiker, havermout, bloem en zout een kruimelig deegje. Verdeel dit goed over de appels en bak het 40 minuten af in de oven tot het deeg goudbruin is en de appel zacht.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...