donderdag 26 december 2013

Appelkruidcake

 
 
De kerstdagen zitten er weer op. We hebben weer heerlijk kunnen genieten van 2 heerlijke vrije dagen, met familie om ons heen. Heerlijk in de keuken gestaan om lekkere koekjes te bakken en te versieren, en een heerlijke kruidcake te bakken.
Na het maken van de Gingerbread koekjes kwam ik op het idee om de zelfde kruiden in een cake te gaan verwerken. In combinatie met de cake leek het me wel een prima combinatie te zijn. Dus daarmee ben ik aan de slag gegaan. Het resultaat was een stevige kruidige cake met het fris van de appel bovenop. Erg lekker. Een beetje als kruidkoek.

Ingrediënten:
 
175 gram zelfrijzend bakmeel
175 gram bruine suiker
175 gram boter
3 eieren
2 appels
4 el golden syrop
1 mespuntje nootmuskaat
1 tl gember
1 tl kaneel
1 tl gemalen anijszaadjes
merg van 1 vanillestokje
snufje zout
honing voor het bestrijken
 

 

Recept:
 
Klop de boter met de suiker, de merg van een vanillestokje en de golden syrop tot een gladde massa
Voeg een voor een de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen.
 
Meng in een kom het bloem, de specerijen en het zout met elkaar.
Schep dit beetje bij beetje bij het botermengsel en blijf kloppen tot je een glad beslag hebt.
 
Schil de appels en snij in dunne schijfjes.
 
Vet een vorm van 22 cm in. Leg een stukje bakpapier op de bodem, en strooi wat griesmeel in de vorm. Zorg dat deze goed deze de zijkanten van de vorm aan plakt.
 
Giet het beslag in de vorm en strijk het glad.
Verdeel de appelschijfje in een cirkel op het beslag. Zorg dat het gehele beslag bedekt is.
Bestrijk de plakjes met een beetje honing.
 
Bak de cake in een voorverwarmde oven op 170 graden in 1 uur en 15 minuten gaar.
Bestrijk de cake nogmaals met de honing als deze nog warm is.
 
 


1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...