dinsdag 24 december 2013

Gingerbread koekjes


Na vele versierde koekjes te hebben bekeken op internet en zelfs enkele recepten te hebben gevonden voor de beste koekjes, kwam ik uit op een recept van gingerbread koekjes wat me wel wat leek. Wel heb ik de verhoudingen van de specerijen iets aangepast en er iets aan toegevoegd, zodat ze een beetje smaken naar oude wijvenkoek.

IngrediĆ«nten (voor 40 middelgrote koekjes)
  • 500 gram bloem
  • 225 gram boter
  • 160 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 160 gram golden syrop (kan ook prima vervangen worden door schenkstroop)
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 1/2 eetlepel gemalen anijszaadjes
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • snuf zout


Recept:

Zorg dat alle ingrediƫnten voor gebruik op kamertemperatuur zijn.
Klop de suiker met de syrop en de boter tot een glad beslag. Voeg de eieren toe en meng dit tot het een romig mengsel is geworden.
Meng de specerijen en het zout met de bloem. Schep die beetje bij beetje bij het botermengsel tot het een mooi deegje vormt. Het blijft nog iets plakkerig door de stroop.
Vorm een platte plak van het deeg en leg het min 4 uur in de koelkast.
Rol het uit en steek er vormpjes uit.
Bak de koekjes 16 minuten op 160 graden.

 
 
De koekjes zijn versierd met suikerglazuur.
De roze is gemaakt door poedersuiker te mengen met cranberry sap, de donkerroze met aanmaaklimonade, en de chocoladeglazuur is een mengsel van poedersuiker, cacao en melk.
Voeg bij de poedersuiker maar telkens hele kleine beetjes vocht toe tot het glazuur de gewenste dikte heeft gekregen, het beste glazuur is dik genoeg om te spuiten.
 
Een leuke bezigheid om op een vrije middag te doen!
 
Verder wil ik iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2014 toewensen met veel bakplezier!!
Liefs Mickey

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...