zondag 15 december 2013

Havermoutkoekjes



Een makkelijk koekjesrecept met een heerlijk resultaat.

Voor ca. 60 stuks
Ingrediƫnten:
250 gram boter
300 gram suiker
2 eieren
125 gram bloem
250 gram havermout
1 zakje bakpoeder
100 gram rozijntjes
2 el honing




Recept:

Klop de boter met de suiker, honing en de boter romig. Meng de bloem met de havermout en het bakpoeder. Spatel alles beetje bij beetje door het botermengsel. Voeg op het laatst de rozijntje toe.
Zet het deeg een half uurtje in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 C (heteluchtoven 180 C). Schep met een theelepel een op een met bakpapier beklede bakplaat. Voor dikkere koekjes schep 2 theelepels beslag op elkaar.
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

Tip: Plaats de bergjes beslag niet te dicht op elkaar op de bakplaat, tijdens het bakken lopen ze namelijk nog uit. De eerste keer had ik dat zelf wel gedaan en werd het meer een plaatkoek dan koekjes. Ook niet erg, maar dan moeten ze langer in de oven voor de koek helemaal gaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...