zondag 27 april 2014

Amandelbiscuit met aardbeiencréme

 
Geïnspireerd door een aantal prachtige taarten op het internet, kreeg ik een leuk idee in mijn hoofd voor een vrolijke aardbeientaart. Tijdens het doorbladeren van allerlei kookboeken om het idee wat meer vorm te geven, besloot ik weer eens wat uit te gaan proberen.
Gelukkig belden er net vrienden van ons op, die konden meteen als testpanel aan de slag, want net toen ze binnen kwamen was ik bezig met de afwerking van de taart.
Deze afwerking is helaas niet helemaal naar mijn zin, de volgende keer probeer ik het toch wat strakker te maken, maar de smaak was goedgekeurd, en dat is ook erg belangrijk natuurlijk!

 
 
Ingrediënten:
 
Biscuit:
3 eieren
75 gr basterdsuiker
1/4 tl zout
1 tl kardemom
75 gr gemalen amandelen
 
Aardbeien-boter crème:
250 ml aardbeienpuree of sap
75 gr suiker
2 eidooiers
1 el bloem
250 gr roomboter, op kamertemp.
60 gr poedersuiker
 
Decoratie:
250 gr aardbeien
Groene en witte marsepein
Zilvere parels
 
 

 
Bereidingswijze:
Biscuit:
Verwarm de oven voor op 240C. Vet twee bakvormen van 20 cm in, en bekleed met bakpapier, deze ook goed invetten.
Meng de gemalen amandelen, zout en kardemom met elkaar.
Mix de eieren met de suiker tot een romig lichtgeel mengsel. Schep hier voorzichtig het bloemmengsel doorheen. Verdeel het beslag over de bakvormen. Bak in 20 tot 30 minuten af.
Aardbeien-boter créme:
Breng de aardebeienpuree of sap met de helft van de suiker zachtjes aan de kook.
Klop ondertussen de eidooiers met de suiker los en meng de bloem erdoorheen.
Schenk er een beetje van de aardbeienmengsel bij, en meng goed door. Meng de rest van het eiermengsel met het aardebeienmengsel en breng opnieuw aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten doorkoken.
Giet de créme op een plaatje, doe er folie overheen, en laat afkoelen.
Klop de boter met de suiker romig. Meng de afgekoelde créme erdoorheen.
Opbouw taart:
Smeer de eerste plak biscuit in met botercréme. Halveer de aardbeien en snij het topje eraf. Leg ze op het randje van de créme, leg zo de hele rand vol. Vul de binnenkant op met de stukjes aardbeien. Vul een spuitzak met de créme en spuit de gaatjes tussen de aardbeien vol. Smeer een laagje erbovenop, en leg de andere plak biscuit erop. Besmeer dun met de rest van de botercréme.
Rol de groene marsepein uit en maak een ronde plak van 20 cm doorsnede. Leg op de taart. Versier met de witte marsepein. Ik koos voor bloemetjes die ik in het midden afwerkte met zilveren parels.
 
 
 
 

2 opmerkingen:

  1. als ik zo kon bakken, zou ik al hel tevreden zijn, het is uiteindelijk de smaak die telt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, achja uiteindelijk heb ik dan gewoon nog een goed excuus om deze taart nog een keer te maken!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...