maandag 21 april 2014

Scones

 
 
Het was een heerlijk weekend om weer eens uitgebreid in de keuken te staan en van allerlei recepten uit te gaan proberen. En deze keer een keer geen gebak, maar een heerlijke salade, scones, gehaktballetjes, tomatensoep en een lekker nagerechtje. Natuurlijk komen de recepten binnenkort allemaal online. En deze is er de eerste van.
Vandaag was het dan ook de dag om al deze heerlijkheden op te eten. Samen met mijn ouders hebben we bijna 2 uur aan tafel gezeten om te genieten van het 4 gangen menu.
Uiteindelijk zijn we aan de scones niet eens meer toegekomen, maar die gingen met mijn ouders mee naar huis, dus dat komt vast goed!
Ingrediënten:
 
230 gr bloem
3 tl bakpoeder
2 tl suiker
45 gr boter
1 ei
125 ml melk
 
Recept:
 
Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom. Roer de suiker erdoor. Wrijf er de boter door totdat een kruimelig mengsel ontstaat. Klop het ei en de melk door elkaar.
Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en schenk het eimengsel hierin. Werk alles door elkaar, zodat u een zacht deeg krijgt.
Kneed dit op een met bloem bestoven werkvlak licht door. Plet het deeg met uw handpalm tot een lap van 2 cm dik en steek hieruit rondjes van 5 cm doorsnee (bestuif de uitsteekvorm met bloem). Draai de uitsteekvorm niet, anders zullen de scones ongelijkmatige rijzen.
Plaats de scones dicht naast elkaar op een ingevette en licht met bloem bestoven bakplaat, of in een ondiepe cakevorm van 20 cm doorsnee.
Bestrijk ze met wat melk en bak ze in 12-15 minuten goudbruin in een 200C voorverwarmde oven.
 
Bij mij bleef het deeg zo plakkerig dat het moeilijk uit de beslagkom kwam, maar met flink bebloemde handen lukte het me toch om het deeg op de plank te krijgen. Omdat ik de plak iets te plat had gemaakt waren mijn scones eigenlijk te klein, maar door er twee op elkaar te stapelen was dat probleem opgelost!
Lekker met jam en clotted cream, maar met verse aardbeien en slagroom is het ook heerlijk!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...