donderdag 9 januari 2014

Eiersalade


Een simpel recept wat het altijd goed doet op feestjes, maar ook heerlijk is om op je toast te doen bij de lunch, deze eiersalade. Hier thuis zijn ze er dol op. Tijdens verjaardagen staat er dan ook vaak een grote schaal van deze salade op tafel.


Ingrediënten:

4 hard gekookte eieren
1 grote ui
2 grote lepels fritesaus
peper
zout

Recept:

Pel de eieren en snij ze in kleine stukjes. Prak het eigeel.
Snipper de ui en meng bij de stukjes ei, schep de fritesaus erdoor heen en breng op smaak met peper en zout.



Ook lekker:
1. Voeg er kerriepoeder aan toe.
2. Vervang de ui door 2 sjalotjes.
3. Meng er wat fijngesneden bieslook doorheen.
4. Voeg paprikapoeder toe.
5. Houdt de ei iets grover en vervang de ui door een rood ui.
6. Vervang de fritesaus door mayonaise of yoghonaise.
7. Voeg fijn gesneden stukjes ham toe.
8. Voeg 100 gram roomkaas, ipv de ui een fijngesneden sjalotje, 1/2 beker crème fraise en 1/2 eetlepel wijnazijn en 1 eetlepel whisky toe.

Serveer de eiersalade op een toastje. Of snij een komkommer door de helft, snij in stukjes en haal met een lepel de zaadjes eruit, vul met de eiersalade. Ook lekker in een uitgehold tomaatje!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...